360 bin kişinin dinlendiği ortaya çıktı

KPSS sorularını çalarak TİB ve TÜBİTAK gibi kritik noktalara yerleşen F tipi yapılanmanın 2007 ile 2012 yılları arasında yüz binlerce kişiyi dinlediği ortaya çıktı. Siyasetten, medyaya, bürokrasiden iş dünyasına tam 360 bin kişi dinlendi. O isimler arasında Aydınlık Gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar da var.

360 bin kişinin dinlendiği ortaya çıktı

Soru çalma ve cevap kâğıtlarını sonradan değiştirme yöntemleriyle yüz binlerce insanın emeğini çaldılar, sonrada devlet kurumlarında gizlice yerleşip istihbarat elemanı gibi çalıştılar.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan, Fethullah Gülen ve cemaatinin, yüz binlerce kişinin telefonlarını dinlediği ortaya çıktı.

TİB ve TÜBİTRAK gibi kritik kurumlara elemanlarını yerleştiren cemaatin, 2007 ile 2012 yılları arasında, siyaset, medya, bürokrasi ve iş dünyasından tam 360 bin kişiyi dinlediği öne sürüldü.

Sabah'ın "en uzun telekulak" başlıklı haberine göre cemaat; Necmettin Erbakan'ı Hizbullah soruşturması, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal'ı İBDA-C, işadamı Cavit Çağlar'ı PKK, Rahmi Koç'u ise organize suç soruşturmaları kapsamında dinledi.

F tipi yapılanmanın TİB'den sildiği dinleme kayıtları, kapatılan özel görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arşivinde bulundu. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan'ın yaptığı araştırmaya göre, telekulak dosyası 360 bin önleyici ve adli dinleme kararından oluşuyor.

Fethullah sicilli polis şefi Ramazan Akyürek döneminde yapılan dinlemelerin tümü sahte isimler, uydurma örgütler ve suçlar üzerinden yapıldı. Dinlenen kurumlar içinde en dikkat çekeni Genelkurmay Başkanlığı. Karargâh, 2009 yılı boyunca kesintisiz dinlenmiş.

Çeşitli kademelerinde görev yapan subay ve astsubayların İBDA-C, organize suç ve Hizbullah örgütü kapsamında dinlendiği belgelerde yer alıyor. Eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri de 2007'de dinlenen isimler arasında.

Anayasa Mahkemesi'nin 2007-2008 yılları arasındaki üyeleri ile eski MİT'çiler de Cemaatin telekulak listesinde yer aldı.

Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi davalarda sanık olan askerleri uydurma suçlarla dinleyen cemaatin Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Emekli Albay Levent Göktaş'a organize örgüt üyesi suçlamasını uydurduğu belirlendi.

F tipinin telekulak listesinde çok sayıda gazetecide bulunuyor. Aydınlık gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar da dinlenen isimler arasında yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

# tib # tübitak # kpss # dinleme