Amerika'nın eski Şam büyükelçisi: Erdoğan haklı

Amerika'nın eski Şam büyükelçisi YPG'ye verilen desteği eleştirdi. Eski büyükelçi Robert Ford, PKK, PYD ve YPG arasındaki ilişki konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haklı olduğunu savundu. Ford, Amerika'nın hatasının yanı sıra YPG'nin de Amerika'ya güvenmesinin hata olduğunu öne sürdü.

Amerika'nın Eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, Amerika'nın YPG’ye verdiği desteği eleştirdi. Ford, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YPG konusunda haklı olduğunu ifade etti. "PKK bölgede kendini farklı kılıf ve adlarla ortaya koyuyor" dedi.

Robert Ford, The Atlantic dergisine yazdığı makalede Washington’un YPG ile işbirliğinin sonuçlarını hesaplamadığını ifade etti.

Ford, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Amerika Başkanı Trump'ın yarınki görüşmede gündemin ağırlıklı olarak YPG olacağını yazdı. Ford, Amerika'nın Türkiye’ye rağmen YPG’ye verdiği silah ve desteğin ileride bölgedeki durumu daha da karmaşıklaştırabileceğini belirtti.

Ford, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PKK, PYD ve YPG'yi aynı kefeye koymakta haklı olduğunu yazdı. Ford, Osman Öcalan’ın 2013’te verdiği bir röportajda PYD’nin Kandil'de kurulduğunu söylediğini hatırlattı.

Tutuklu bulunan HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ da PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi bir mitingde itiraf etmişti

Ford, “Trump yönetimi yakın zamana kadar PYD/YPG’nin PKK’dan faklı olduğunu söyledi. Fakat bunun görünür gerçek üzerine kurulu bir temeli yok." dedi.

Ford, Amerika'nın hatasının yanı sıra YPG'nin de Amerika'ya güvenmesinin hata olduğunu öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # pyd # YPG # şam # robert ford