“Taraf'ın soytarısı Taner Akçam“

“Taraf'ın soytarısı Taner Akçam“

Taner Akçam'ın Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e saldıran yazısına karşı Öncü Gençlik üyesi Kaan Arslan cevap verdi.

Aslan, 'Taraf'ın soytarısı Taner Akçam' başlıklı yazısı şu şekilde:

Herkesin bildiği üzere Vatan Partisi ( o zamanki adı İşçi Partisi ) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 28 Ocak 2015 günü AİHM’de tarihi davanın temyiz duruşmasında kendisini aynı zamanda ülkemizi savunmuştu.

Ancak yaptığı yalan haberlerle, attığı iftiralarla nam salan Taraf gazetesinin soytarı ‘yazarı’ Taner Akçam, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in bu davasının bir komedi olduğunu, Doğu Perinçek’in masumluğuna neredeyse ağlayacak olduğunu söylemiş. Halt etmiş!

Yazdığı kitaplarda sürekli olarak ‘Ermeni Soykırımı’ vurgusu yapan ve hatta yazılarında Hrant’ı bile Talat Paşa Komitesi’nin ırkçılık, kin ve nefret duygusu yayması sonucu öldürüldüğünü aşılamaya çalışıyor.

Sormak isterim, acaba 13 Ocak 2007 tarihinde kurulan bir komite nasıl oluyor da kuruluşundan 6 gün sonra Hrant’ın öldürülmesine yol açabiliyor? Ne de olsa ‘çamur atayım izi kalsın’cı bir kişilik olduğundan salla sallayabildiğin kadar!

Akçam’a göre Perinçek işte bu ‘kin, nefret ve ırkçılık’ yayan komitenin kurucusu. Evet Doğu Perinçek, Talat Paşa Komitesi’nin KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’la birlikte kurucusudur. Ancak bu komite hiç bir zaman ve hiç bir yerde kin, nefret yaymamış, ırkçılık yapmamıştır. Ermeni soykırımı iddiasının emperyalist bir yalan olduğunu bütün dünyaya haykırmıştır ve başarılı da olmuştur. Bugün çıkıp “Ermeni soykırımını reddetmek anayasal suçtur” diyen Fransa’nın caddelerinde ve sokaklarında “Biz soykırım yapmadık, vatan savunduk” diyebiliyorsak bu Perinçek ve Talat Paşa Komitesi’nin sayesindedir.

Olaya at gözlüğü takarak hatta hiç bakmayarak yorum yapan Akçam, Perinçek için İsviçre’de 1915 soykırım değildir dediği için değil, Ermenilere karşı kin ve nefret içerikli söylemde bulunduğu için ceza aldığını yazmış. Yazdığı yazılarda en ufak bir ispat kırıntısı bile olmayan Akçam elbette Taraf’ın yayın politikasına uygun yazıyor. Yalan ve iftira!

Doğu Perinçek’in İsviçre’de görülen davasında Lozan Sulh Ceza Mahkemesi, Perinçek’i Ceza Kanunu’nun mükerrer 261. Maddesinin 4.fırkası gereğince suçlu bulmuştu. Ne deniliyor peki bu fırkada: “Aleni olarak sözle, yazıyla, resimle, davranışla, fiili yollarla ya da başka herhangi bir biçimde, bir şahsı veya bir grubu, ırkları, etnik aidiyetleri ya da dinleri nedeniyle, insanlık onurunu zedeleyecek biçimde aşağılayan ve ayıran ya da aynı nedenle bir SOYKIRIMI veya insanlığa karşı işlenmiş diğer suçları inkar eden, kabaca küçülten ya da haklı göstermeye çalışan kişinin davranışları cezalandırılır.”

Yani Taner Akçam tam bir Taraf yazarıdır!

İşte AİHM, Doğu Perinçek’i bu maddeye göre suçlu bulmamış ve İsviçre’yi haksız bulmuştur. Elbette bu bir zaferdir! Elbette tarihi bir durumdur!

Fakat Akçam’ın safsatalarının sonu gelmediğinden olayı ‘Talat Paşa Komitesi üyeleri Ergenekon davasından ceza aldı’ya getirmiştir. Siz ve sizin gibiler vatanseverlerden hep rahatsız olduğunuz için o kağıt müsvettesi olan gazetelerinizden Ergenekon yalanları ve iftiralarıyla insanların hayatlarıyla oynadınız. Bavul bavul, çuval çuval sahte belgeler taşıdınız, yalan haberler yapıp iftiralar attınız! Ancak yine afalladınız! Kendi kazdığınız kuyulara düşeceksiniz!

Bir yazısında da çok gülünç bir durum olarak Hayden White’tan “Tarih yazımının hakikatle ilgisi yoktur. Tarih bir aşk hikayesi, komedi veya trajedidir” örneğini vermiş. İşte siz ve sizin gibiler Hayden White’ın bu sözünü benimsediği için tarihi sürekli ama sürekli olarak çarpıtarak onu bir trajedi, komedi veya aşk hikayesi gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Ama başaramayacaksınız. Çünkü biz varız! Ne demiş Sultan II. Mahmut: “Kılıçlar kınından çıkmadan it sürüsü dağılmaz!”

ulusalkanal.com.tr

# Vatan Partisi Doğu Perinçek # taraf gazetesi