Ormancıların rotasyonuna Antalyalılardan tepki

Orman Genel Müdürlüğü(OGM)'nün 2013 yılında yayınladığı yönetmelik kapsamında Antalya'da da uygulanan sürgün niteliğindeki rotasyonlara çevreciler kitlesel olarak tepki gösterdi.

Orman Genel Müdürlüğü(OGM)'nün 2013 yılında yayınladığı yönetmelik kapsamında Antalya'da da uygulanan sürgün niteliğindeki rotasyonlara çevreciler kitlesel olarak tepki gösterdi. Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'na keçileri, dövizleri ve pankartlarıyla gelen Antalyalılar, domates, peynir, salatalık ve ekmekten oluşan 'ormancı sofrası' kurdular. Orman Genel Müdürlüğü'nün rotasyonla asıl niyetinin ormanları ranta açmak olduğunu belirten Antalyalılar, ormanları ve onları koruyan ormancılara sahip çıkacaklarını söyleyerek, mücadelede kararlı olduklarını vurguladılar.

Antalyalılar Ormanlara ve Ormancılara Sahip Çıkmakta Kararlı

OGM'nin yeni yönetmeliği kapsamında Antalya'dan Doğu Anadolu, Trakya, Karadeniz bölgelerinin çeşitli illerine rotasyon adı altında gönderilmek istenen ormancıları Antalyalılar yalnız bırakmadı. Çevrecilerin öncüllüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Antalyalılar, rotasyonlara renkli ve kitlesel bir eylemle tepki gösterdi. 'Orman Bakanı Rotasyonu Durdur', 'Ormanlar Sahipsiz Değildir, Ormancıya Dokunma', 'Ormancı Giderse Ormanlar Yok Olur', Diren Ormancı' yazılı dövizleriyle ve keçileriyle meydana gelen Antalyalılar, ormancı sofrası kurdular. Birlikte yenen yemeğin arından Antalyalılar adına basın açıklamasını yapan A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, rotasyon adı altında yapılan tayinleri sürgün olarak niteledi. OGM'nin asıl amacının orman teşkilatının tarihi hafızası ve benliğini yok ederek kurumun içini boşaltmak, ormanları ranta açmak ve özelleştirmek olduğunu söyleyen Gündüz, "Yapmak istediğiniz bu rant anlayışına asla göz yummayacağız. Siz ne yaparsanız yapın, biz ormanlarımıza ve onları koruyan ormancılarımıza sahip çıkacağız. Bu uğurda sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Köylülerin, demokratik kitle örgütü, sendika ve oda başkanlarının da söz alarak rotasyon adı altında yapılan sürgünlere tepki gösterdiği eylem tepki sloganları eşliğinde sona erdi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden Eyleme Katılacak Olan Ormancılara Engelleme

Öte yandan çevreciler bugün yine eylemdeydi. Bu kez eylemin adresi Orman Bölge Müdürlüğü önüydü. Çevreciler hazırdı fakat ormancıların da katılacağı belirtilen eylemde ormancılar yoktu. Kurum Müdürü'nün ormancıları 'eyleme katılırsanız hakkınızda soruşturma açar, sürgünün de sürgününe uğrarsınız' dediği öğrenildi. Buna rağmen çevreciler, 'Ormancılara Sahip Çıkıyoruz, Diren Ormancı' yazılı pankartlarını açtı, Müdürlük önünden yine tepkisini dile getirdi. Rotasyon sebebiyle ormanların korunmasının zaafa uğrayacağını belirten A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, yapılan sürgünlerin takipçisi olacaklarını söyledi. Açıklamada ormancılara da seslenen Gündüz, "Yalnız değilsiniz" diye konuştu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Barış Yurteri / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

# antalya # eylem # orman # mücadele # rant # koruma # orman genel müdürlüğü # cumhuriyet meydanı # rotasyon # ormancı