Turistler neden Türkiye'yi tercih etmeli?

Turizmde yaz sezonu çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl Türkiye'nin tercih edilme nedeninin "güvenli turizm sertifikasyon programı" olduğunu söyledi. Rusya ile yapılan görüşmeler ile ilgili de konuşan Bakan Ersoy, "en kısa sürede karşılıklı olarak uçuşları başlatırız diye düşünüyorum" dedi.

Turistler neden Türkiye'yi tercih etmeli?

Koronavirüs kısıtlamaları ile gerçekleşecek olan turizm sezonunda yurt dışı hava trafiği başlıyor. Türkiye, en fazla turist gönderen ülkelerden biri olan Rusya ile uçuşların Haziran’da açılmasını planlıyor.

Diplomasi trafiğinin ilk ayağı geçen haftada Moskova’da yapıldı. Önümüzdeki günlerde Rusya’dan gelecek heyetle uçak seferlerini başlatma durumu değerlendirilecek.

Kültür ve Turizm BakanıMehmet Nuri Ersoy, Rusya ile açılması beklenen hava trafiği ile ilgili Rus Sputnik gazetesine açıklamalarda bulundu. Turistlerin daha çok tercih ettiği güney kentlerinde vaka sayılarının Türkiye ortalamasının yüzde 50 altında olduğunu belirtti. Bu durumun turistlere güven teşkil ettiğini söyledi.

Salgın döneminde Türkiye’nin tercih edilmesinin sebebinin de "güvenli turizm sertifikasyon programı" olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, turizm çalışanlarının 3’te 2’sinin aşılandığını belirtti.

Türkiye’de güvenli turizm sertifikasının alan tesis sayısının giderek arttığına vurgu yapan Ersoy, "Toplam 9 bin 800’den fazla tesis aldı. Otel sayısı 4 bin 800’ü geçti şu anda. Her geçen gün de artıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki sağlık altyapısının güçlü olduğuna işaret eden Ersoy, "Turizm bölgelerinde çok iyi örgütlenmiş durumdayız. Özel hastanelerimiz ve otellerimiz protokollerle birbirlerine bağlılar." dedi.

# türkiye # rusya # açıklama # gündem # Kültür ve Turizm Bakanı # mehmet nuri ersoy # otel # Tercih # Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı # yaz sezonu