Futbolun Bilge İnsanına veda

Trabzonspor'un efsane başkanlarından Özkan Sümer, hayatını kaybetti. Sümer, memleketinde toprağa verildi. Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, cenaze töreninde Ulusal Kanal'a konuştu. Sağıroğlu, Sümer'in Türk futboluna katkılarını anlattı.

Futbolun Bilge İnsanına veda

Türk futbolu ilk filozofunu kaybetti. Eski Trabzonspor Kulübü Başkanlarından Özkan Sümer, yaşamını yitirdi.

Sümer 80 yıllık ömrünü Bordo-mavili takıma adadı. Merhum Trabzonspor'da futbolculuk, teknik direktörlük ve başkanlık yaptı. Trabzonspor kulübü de onu hazırladığı bir kliple andı. Klipte Özkan Sümer'in hatıraları yer aldı. Sümer, ölümsüzleştiği fotoğraf kareleriyle anıldı.

Trabzon'da bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Özkan Sümer, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sporunun önemli isminin naaşı Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camisi'ne götürüldü. Burada tabutun üzerine Türk bayrağı ile Trabzonspor bayrağı örtüldü. Cenaze törenine katılanlar, Sümer'in ailesi ve yakınlarına taziyelerini iletti. Siyaset ve spor camiasından çok sayıda kişi de cenaze törenine çelenk gönderdi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu da törendeydi. Ulusal Kanal'a konuşan Sağıroğlu, Sümer'in Türk futboluna katkılarını anlattı.

''Futbolun bilge insanı'' olarak da adlandırılan Sümer için Türkiye Futbol Federasyonu da harekete geçti. TFF, 22-24 Aralık tarihlerinde oynanacak tüm maçlarda 1 dakikalık saygı duruşu kararı aldı.

# ulusal kanal # TFF # Türk futbolu # Özkan Sümer