Meclis'te bu hafta bunlar konuşulacak

Meclis, AKP ile CHP'nin yürüttüğü dokunulmazlıkların kaldırılması zirvesinin bu hafta 3'üncü turuna ev sahipliği yapacak. Genel Kurul ve komisyonlarda Avrupa Birliği reformları için mesaide olacak. Plan ve Bütçe Komisyonunda hükümetin yeni eylem ve reformlarını kapsayan Torba Yasa Tasarısı ele alınacak.

Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor.

AKP ve CHP arasında başlayan dokunulmazlıkların kaldırılması zirvesinin bu hafta 3'üncüsünün yapılması bekleniyor.

AKP İlk toplantıda 83'üncü maddeye geçici bir madde ekleyerek şuana kadar Meclis'e gelmiş bütün dokunulmazlıkları kaldırılmasını istemişti. CHP ise ikinci toplantıda 3 konuda değişiklik teklifi vermişti.

Bu hafta yapılması planlanan 3'üncü zirvede AKP'nin CHP'den gelen teklife yanıt vermesi bekleniyor.

Meclis'in diğer bir gündem maddesi de Avrupa Birliği reformları olacak. Bu kapsamda geçen hafta Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı yasalaşmıştı. Yine bu kriterlerden olan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na ilişkin yasa tasarısı Genel Kurul'da görüşülecek.

AKP, 72 uyum kriterini Nisan sonuna kadar hayata geçirebilmek için Meclis'i ablukaya almayı hedefliyor. Bu kapsamda salı, çarşamba ve perşembe günü çalışan Genel Kurul, ara vermeyerek 1 Nisan Cumartesi günü de çalışmalarına devam edecek.

Hükümetin yeni eylem ve reformlarının büyük bir kısmını kapsayan Torba Yasa Tasarısı da Meclis'e geçen hafta sevk edilmişti. Tasarı için Plan ve Bütçe Komisyonu salı günü mesaiye başlayacak. Tasarı 52 maddeden oluşuyor.

Terörün finansmanı suçuyla mücadele ve 15 bin polise kadro öngören tasarı da Plan Ve Bütçe Komisyonu'nun gündeminde olacak.

Avrupa Birliği reformları kapsamında Dışişleri Komisyonu da mesaide olacak. Çarşamba günü toplanacak olan komisyon, uluslararası sözleşmeleri görüşecek

ulusalkanal.com.tr

# tbmm # bu hafta