'Açık bir başarısızlık'

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkesinde art arda yaşanan terör saldırılarıyla ilgili konuştu. Valls, "açık bir başarısızlık var. 17 kişinin ölümü güvenlik konusunda çatlaklar olduğu anlamına gelir" dedi. Öte yandan, saldırıları El Kaide'nin Yemen kolu üstlendi...

'Açık bir başarısızlık'

Fransa'daki kanlı terör saldırılarının ardından Başbakan Manuel Valls açıklama yaptı. Valls, ülkesinde istihbarat açığının olduğunu belirtti.

BFM televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Valls, art arda yaşanan saldırılarda 17 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Valls, "Açık bir başarısızlık var. 17 kişi öldüğünde, bu, güvenlik konusunda çatlaklar olduğu anlamına gelir" dedi.

Başbakan Valls, "Teröre karşı savaş halindeyiz; dine karşı ya da bir medeniyete karşı değil" açıklamasını yaptı.

Paris'te 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Charlie Hebdo saldırısını El Kaide’nin Yemen kolu üstlendi. Bir El Kaide üyesinin, Associates Press'e yaptığı açıklamada Charlie Hebdo saldırısını üstlendiklerini, saldırıyı da Hz. Muhammed’e hakaret edildiği için intikam almak amacıyla yapıldığını söylediği belirtildi.

Fransız BFM televizyonu da Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin öldürülmesinin ardından dikkat çekici bir haber yayımladı. Haberde, BFM muhabirinin iki kardeşin kıstırıldığı matbaayı aradığı ve telefona cevap veren Cherif Kouachi'nin "Beni El Kaide'nin Yemen kolu gönderdi. Yemen'e gittim. Beni finanse eden Enver el Evlaki'ydi" dediği aktarıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonla görüştü. Erdoğan Hollande'a başsağlığı dileklerini iletti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da terör saldırılarını kınamak için yarın Paris'te yapılacak Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılacak. Davutoğlu'nun yanı sıra Kosava Cumhurbaşkanı ve Başbakanının da yürüyüşe katılacağı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# terör # Charlie Hebdo