YÖREX 11’inci kez kapılarını açtı

Antalya Ticaret Borsası öncüllüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı, 11’inci kez kapılarını açtı. Anadolu’nun renklerini, tatlarını, yöresinin en ünlülerini bir araya getiren YÖREX, 24 Ekim’e kadar sürecek.

YÖREX 11’inci kez kapılarını açtı

Memleket hasreti çekenlerin dört gözle beklediği fuar başladı. Anadolu’nun renklerini, tatlarını, yöresinin en ünlülerini bir araya getiren, Yöresel Ürünler Fuarı kapılarını açtı.

AntalyaTicaret Borsası öncüllüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle düzenlenen fuara bu yıl katılım oldukça yoğun oldu. 76 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83'ü kadın kooperatifi olmak üzere 150 kooperatif katıldı.

Gaziantep Baklavasından Manavgat Altın Susamına, Trabzon Vakfıkebir ekmeğinden Kocaeli’nin Hereke İpek Halısına kadar çok sayıda yöresel ürün fuardaki yerini aldı.

Ülkemizin gururu, yüzlerce coğrafi işaret tescili almış ve alacak olan ürünler, ziyaretçilerle buluştu. El emeği göz nuru ürünlere ilgi yoğun oldu.

Türkiye’de şu ana kadar 921 ürün tescillendi. 721 ürün için de başvuru yapıldı. Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı Kurul Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Ulusal Kanal’a konuştu.

Prof. Dr. Tekelioğlu, coğrafi işaretler bakımından YÖREX’in önemini vurguladı.

‘Sizin Oraların Nesi Meşhur' ve 'Bir Adımda Anadolu' sloganlarıyla düzenlenen fuarı bu yıl 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar, 24 Ekim’e kadar açık olacak.

# antalya # ticaret # fuar # TİCARET BORSASI # Yöresel Ürünler Fuarı