CHP'li 22 başkan suyu konuştu

CHP'li 22 Belediye başkanı, İzmir'de düzenlenen Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesinde buluştu. Zirvede konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ''Başkentte suyun yüzde 70'ini, yüzde 15'lik bir azınlık olan hobi bahçeleri kullanıyor'' dedi.

CHP'li 22 başkan suyu konuştu

Haber-Kamera: Samet Can Kocagür

22 Mart Dünya Su Günü'nde CHP'li 22 Belediye başkanı İzmir'de düzenlenen ''Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi'nde bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, kentteki hobi bahçelerinin yoğunluğuna dikkat çekti, ''Ankara'daki suyumuzun yüzde 70'ini, yüzde 15'lik bir azınlık kullanıyor'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem ise Kanal İstanbul projesinin ortaya çıkaracağı tehditleri anlattı. Kanal İstanbul için ''Beton Kanal'' ifadesini kullandı.

Zirvede konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Türkiye'de Su bakanlığı ihtiyacının olduğunu vurguladı.

Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, Ergene Havzası'ndaki gelişen yanlış sanayileşmenin yer altı sularının israfına ve kirliliğine neden olduğunu belirtti. ''Ergene Zehir akıtıyor'' dedi.

Toplantıya katılan 10 büyükşehir belediye başkanlarının konuşmalarının ardından, 10 maddelik ''Başka Bir su yönetimi mümkün!'' başlıklı ortak bildiri okundu.

# su # izmir # chp # ankara # Tekirdağ # Sanayi # ergene # yer altı # su kaynağı