Federasyon isteyen Akıncı'nın haritasında neler var?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı için yapılacak ikinci tur seçimlerine 48 saatten az bir süre kaldı. Seçimde Ersin Tatar ile yarışan Mustafa Akıncı KKTC’nin federasyon ile yönetilmesini istiyor. “Kıbrıs'ta çözüm için topraklarımızın bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz" diyen Akıncı'nın Kıbrıs Türkü aleyhine başka çalışmaları da var. Ayrıntıları haberimizde izliyoruz.

Federasyon isteyen Akıncı'nın haritasında neler var?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı için yapılacak ikinci tur seçimleri öncesi Ersin Tatar öne çıkıyor. Mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın hedefleri ve profili ise tartışmalı durumda.

KKTC'de geçen hafta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir aday yüzde 50 oranında oy alamadı. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 18 Ekim Pazar günü yapılacak seçimde ilk turu önde kapatan Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı yarışacak. Peki, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kimdir?

Akıncı, 2017’de verdiği bir röportajda “Kıbrıs'ta çözüm için topraklarımızın bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler akıllara Akıncı’nın Rumlar ile müzakerelerinde sunduğu gizli Kıbrıs haritasını getirdi.

Akıncı 2015’te seçildikten sonra Kıbrıs Türk halkını da "azınlık statüsüne" getirdi.

Pazar günü yapılacak seçimde sandığa gitmek Kıbrıslı Türklerin geleceğini yakından ilgilendiriyor.

HABER:BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

# kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Mustafa Akıncı # ersin tatar # federasyon