Afgan sığınmacının Türk bayrağını indirdiği video sahte çıktı

Türkiye'ye Afganistan üzerinden gelen yeni göç dalgasının ardından sosyal medyada sığınmacılar üzerinden yapılan provokasyonlar da arttı. Paylaşılan etiketlerle hızlıca yayılan bir videoda Afgan bir sığınmacının Türk bayrağını indirdiği iddia edildi. Ancak söz konusu görüntülerin 2018 yılına ait olduğu ortaya çıktı.

Afgan sığınmacının Türk bayrağını indirdiği video sahte çıktı

Afganistan'dan gelen sığınmacılarla ilgili sosyal medya provokasyonları da artmaya başladı.

2018'de çekilen bir video, paylaşılan etiketler sayesinde yeniden gündem oldu.

Yayılan videoda bir Afgan sığınmacının Türk bayrağını indirdiği iddia edildi. Ancak söz konusu görüntülerin 2018 yılına ait olduğu ortaya çıktı.

Görüntülerde gönderdeki şahsın Alanya Keykubat Üniversitesi öğrencisi A.Y.A. olduğunu o dönem rektörülük de paylaşmıştı. Yapılan açıda şahsın akli dengesinin bozuk olduğu belirtilmişti.

Yine aynı şekilde gündeme gelen başka bir görüntü ile ilgili bir açıklama ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nden geldi. Siber Suçlarla Mücadele Dairesi, Alanya'da bir plajda Afganistan bayrağının çekildiği görüntülerin kesilerek servis edildiğine dikkat çekti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı videolarda Afganistan bayrağının göndere çekildiği kumsalda başka ülkelerin bayraklarının da olduğu görülüyor.

Öte yandan konu ile ilgili Alanya Kaymakamlığı'ndan da bir açıklama geldi.

Alanya Kaymakamlığı, ''Görüntüdekiler, görüntünün çekildiği yerin personeli olup oradaki birden fazla ülkenin bayrağının bulunduğu direklerden sadece birinin gösterildiği anlaşılmakla birlikte ilgili şahıslar Emniyet müdürlüğümüzce tespit edilerek konu Başsavcılığımıza intikal ettirilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Siber Suçlarla Mücadele Dairesi ayrıca vatandaşlara son dönemde artan dezenformasyona alet olmama uyarısında da bulundu.

# Afganistan # türk bayrağı # afgan # video # sahte # sığınmacılar # provokasyon