Vergi borcu olanlar dikkat! Son başvuru tarihi 30 Eylül Perşembe

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir haberimiz var sırada. Vergi ve diğer borçların yapılandırmasına yönelik imkan sağlayan yapılandırma kanununda sona yaklaşıldı. Vatandaşların 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerekiyor.

Vergi borcu olanlar dikkat! Son başvuru tarihi 30 Eylül Perşembe

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına yönelik kanunundan yararlanmak için son haftaya girildi.

Yapılandırma için öngörülmüş olan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri, Cumhurbaşkanı Kararı ile birer ay uzatılmıştı. Süre 30 Eylül tarihinde sona erecek.

Düzenlemeye mükellefler yoğun ilgi gösterdi. Yapılandırma kanunundan yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon 336 bin mükellef başvurdu.

Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabiliyor.

Yetkililer, salgın tedbirleri nedeniyle başvuruların internet üzerinden yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİM UYGULANACAK

Peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım 2021 olarak belirlendi. İkinci taksitin de 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım'a kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Ödemeler, kredi veya banka kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Yangın ve sel felaketi nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen yerdeki borçluların da başvurularını 30 Eylül günü mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekiyor.

# edevlet # yapılandırma # gelir idaresi başkanlığı # vergi borcu # YİÜFE # vergi borcu yapılandırma # İnteraktif Vergi Dairesi