Reina'ya saldıran teröristin yakalandığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı

Gece kulubü saldırısını yapan teröristin yakalandığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Teröristi sağ olarak yakalayan ekipler, saldırganı 16 gün boyunca adım adım takip etti. İşte aksiyon filmlerini aratmayan anların da yaşandığı nefes kesen o operasyonun ayrıntıları.

Yılbaşında 39 kişiyi öldüren terörist 16 gün süren başarılı bir operasyonla sağ olarak yakalandı.

Saldırıdan sonra Ortaköy'den Zincirlikuyu'ya geçen terörist, buradan da Zeytinburnu'na hareket etti. Bayrampaşa'daki bir telefoncudan da seri halinde 8 sim kart aldı.

7 bin 200 saatlik kamera kaydını inceleyen polis, İstanbul, Konya, İzmir ve Hatay'daki IŞİD hücrelerine de operasyon yaptı. 162 adrese yapılan baskınlarda 50 isim gözaltına alındı.

Kadın ayrıca, eşinin Dina adındaki Senegalli bir kadınla eve geldiğini ve 4 yaşındaki oğlunu da yanına alarak evden ayrıldığını söyledi.

Hatay'daki bağlantısının yakalanmasının ardından panikleyen terörist yapmaması gereken bir şeyi yaptı ve İstanbul'daki bağlantısını aradı. O kişi de polis tarafından takipteydi. Masharipov'un gizlendiği hücre evinin, adresini de gözaltına alınan bir IŞİD'li verdi. Polis çevreye hissettirmeden bölgeye bir çok ekip yerleştirdi.

Operasyona MİT de dinleme desteği verdi. Terörist 4 dil bildiği için dinleme ekibinde Rusça, Özbekçe, Arapça ve Çince bilen uzmanlar görevlendirildi.

3 gün boyunca dinleme yapan ekipler, evde bomba ve ağır silah bulunmadığını tespit etti.

Operasyon yapıldığı sırada evdeki Mısırlı kadın ve teröristin oğlu market alışverişindeydi. Markette yakalanan kadın gözaltına, çocuksa korumaya alındı.

3'ü kadın toplam 5 teröristin İstanbul Emniyeti'ndeki sorguları sürüyor...

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

# terörist # reina