Kış sebzeleri hem sağlıklı, hem koruyucu

Kış aylarının sebzeleri tezgahlardaki yerini aldı. Büyük marketlerde 12 ay boyunca bulunabiliyorlar. Fakat onlar bu mevsimin ürünleri. Kış sebzeleri, özellikleri bakımından bizi bir çok hastalıktan koruyor. Uzmanlar beslenme de altın kuralın mevsim ürünlerini yine o mevsimde tüketmek olduğunu söylüyor.

Pırasa, lahana, ıspanak, turp ve dahası… Pazar tezgahları kış sebzeleriyle doldu taştı. Bu sebzeler hem bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiriyor hem de bir çok hastalıkla mücadele ediyor.

Kış sofralarının vazgeçilmezi ıspanak hem demir hem de C vitaminini deposu. C vitamini demirin emilimini arttırıyor. Ama pişirme yöntemine dikkat etmek gerekiyor.

Siyah, kırmızı, beyaz bir çok çeşidiyle turp, uzmanlara göre tam bir bağışıklık sistemi dostu.

Bir de lahana var ki, bağışıklık sitemi ve bağırsak florası açısından oldukça önemli. Hem çiğ, hem pişirilerek hem de turşu haliyle tüketilebiliyor. Üstelik şimdi tam da turşusunu kurma zamanı.

Sebze ve meyveler 12 ay boyunca büyük marketlerin raflarında bulunabiliyor ama uzmanlar bu konu da uyarı da bulunuyor. Diyetisyen Sevde İnce Arseven, beslenmenin altın kuralını açıkladı.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ – KAMERA: MESUT TÖRÜN

ulusal.com.tr

# kış sebzeleri