Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı

2019 yılının asgari ücretini belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı. İşveren ev sahipliğinde yapılan toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı yetkilileri katılımcılara sunum yaptı. Sunum, 2018 yılındaki ekonomik ve sosyal gelişmeler ile önümüzdeki yılın hedeflere ilişkin oldu.

2019 yılının asgari ücretini belirlemek üzere ikinci toplantı yapıldı.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 6 Aralık'ta yapılmıştı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun ev sahipliğindeki toplantının başkanlığını Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder üstlendi.

İşçi heyetine Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, işveren heyetine ise TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç başkanlık yaptı.

Toplantıda, asgari ücretli işçi Gülden Görmez de yer aldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından hükümet, işçi ve işveren tarafından açıklamalar da geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını 20 Aralık Perşembe günü işçinin ev sahipliğinde yani Türk-İş’te yapacak.

Saat 2’de başlayacak toplantıda TÜİK’in açlık-yoksulluk sınırına ilişkin verileri ele alınacak. Ardından ücret pazarlıkları kapsamında ortalama bir rakamın ortaya çıkması bekleniyor.

HABER: TANSEV KARA

# Asgari ücret # asgari ücret tespit komisyonu # asgari ücret toplantısı