MESAM'da neler oluyor? Sebep 1 milyon dolar mı

MESAM'da ne oluyor? Kopan fırtınanın altında ne yatıyor? Sorun birilerinin yandaş, uyumlu ya da birilerinin uyumsuz olması mı? Yoksa gerçek başka mı?

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM), Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı incelemeler neticesinde mevcut yönetim kurulunun yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah'ı üye olarak atadı.

MESAM'a kayyum atanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken konuyla ilgili olarak Ulusal Strateji Merkezi (USMER) Sözcüsü ve Şişli Musiki Derneği Başkanı Bülent Önal, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında önemli açıklamalar yaptı.

Bir günde 1 milyon doların kaybolduğunu belirten Önal, "MESAM'daki kavganın sebebi, bu" dedi.

Önal'ın açıklamaları şu şekilde:

"İlk önce Ulusal Kanal'a sanatçıların sesini duyurduğu için teşekkür ediyorum. Bu tip şeylere devam edelim. Çünkü önümüzde 3 ay bir süre var. Bu kayyumlar, 3 ay sonra Genel Kurul yapmak zorundalar. Genel Kurul'a kadar sanatçıların bilhassa bestekar, söz yazarı ve aranjörlerin birinci hak sahipleri bunlardır. Bir araya gelerek MESAM'a sahip çıkmaları gerekiyor. MESAM'da ne oluyor sorusunun yanıtı çok basit. Günde MESAM'ın elde etmesi gereken yani hak sahiplerinin elde etmesi gereken 1 milyon dolar günde kayboluyor. 1 günde 1 milyon dolar para kayboluyor. Bu dağıtıldıktan sonra dağıtılması gereken olmayan para. Bunun kavgası var, MESAM'da."

Ayrıca, eski MESAM Genel Sekreteri, bestekar ve söz yazarı Dursun Karaca da canlı yayına telefonla bağlandı.

ulusal.com.tr

# ulusal kanal # umut tezerer # mesam # bülent önal