TGB'nin İncirlik Üssü'ndeki görüntülerine erişim yasağı getirildi

Adana'da İncirlik Üssü'ne girip Conilerin kafasına çuval geçirmeye çalışan TGB'lilerin yer aldığı görüntülere erişim yasağı getirildi. Mahkemenin bazı haber siteleri ile sosyal medya hesapları hakkında verdiği karara itiraz edeceklerini belirten site yöneticileri, geri adım atmayacaklarını vurguladı

TGB'lilerin Adanaİncirlik Üssü'ne girerek Amerikan askerlerini kovalaması ile ilgili çekilen görüntülere erişim yasağı getirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görüntüdeki ABD askerinin kişilik haklarının zarar gördüğü gerekçesi ile video kaydının bazı internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından kaldırılmasını talep etti.

Başsavcılığı'nın talebini değerlendirem Adana 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, video kaydının ilgili internet sitelerinden kaldırılmasına hükmetti.

Mahkeme kararı ile ilgili bir işlem yapılmadığını duyuran sosyal medya sitesi Twitter, karara Türkiye'deki ifade özgürlüğüne uygun olmadığı gerekçesi ile itiraz edeceklerini duyurdu.

Erişim yasağı verilen internet haber sitelerinden biri de ulusalkanal.com.tr. Site yöneticilerinden Murat Güneş, karar ile ilgili yasal süreç başlatacaklarını duyurdu.

Kararın yalnızca bir kaç site ve sosyal meyda hesabına yönelik verildiğine dikkat çeken Güneş, Adana 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne seslendi.

Güneş; Halkı, doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde bilgilendirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, hiçbir zaman geri adım atmayacaklarını belirtti.

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Adana'daki İncirlik Üssü'ne girerek Amerikan askerlerini köşeye sıkıştırmış ve başına çuval geçirmeye çalışmıştı. Olayın ardından gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 2 TGB'li hakkında ilk duruşmaya kadar denetimli serbestlik ve ev hapsi verilmişti.

Haber: Samet Öztürk

Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

# adana # incirlik üssü # ulusal kanal # tgb # İncirlik # murat güneş # coni