Terör örgütü PKK'ya ait füze ateşleyicisi ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde istihbarata dayalı özel birlik operasyonu yapıldı. PKK'lı teröristler tarafından kullanılan 7 sığınak imha edildi. Sığınaklarda ilk kez karadan karaya, karadan havaya atılan "METİS M1" füze ateşleyicisi ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'ya ait füze ateşleyicisi ele geçirildi

Terör örgütü PKK sığınaklarında ilk kez METİS M1 Füze ateşleyicisi ele geçirildi.

Mardin'de Valilik 6 Şubat günü Nusaybin ilçesi Çalıköy ve Kuyular mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Bölge istihbarata dayalı özel birlik operasyonu yapıldı.

Bornova Komando Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyona birlikte katıldı. PKK'lılar tarafından kullanılan 7 sığınak imha edildi.

Sığınaklarda dikkat çeken bir silah da bulundu. İlk kez Grad-METİS M1-9K anti tank silahı füze sehpası ele geçirildi. Füze, karadan karaya ve karadan havaya fırlatılabiliyor.

Füzeyle birlikte 500 kilogram patlayıcı, 4 anti tank roket mühimmatı, 2 bin 220 bixi fişeği, bir mesafe ölçer, bir frekans takip cihazı ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Ayrıca, Çalıköy Mahallesi yolu üzerinde tespit edilen tuzaklanmış bir bomba imha edildi. Patlama sonucu yolda 5 metre çapında ve 1,5 metre derinliğinde çukur oluştu.

ulusalkanal.com.tr

# terör operasyonu # mühimmat # Nusaybin