Jeffrey basın toplantısını iptal etti

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bir dizi temasta bulunmak üzere yarın Türkiye’ye gelecek. İlk durağı İstanbul olacak. Ardından da Ankara’ya geçecek. 27-28 Ağustos’ta başkentte temaslarda bulunacak Jeffrey’in gündeminde Suriye’deki gelişmeler ve ikili ilişkiler var.

Jeffrey basın toplantısını iptal etti

Türkiye ile ABD ilişkilerinin krize boğulduğu kritik süreçte James Jeffrey 26 Ağustos’ta Türkiye’ye geliyor.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, 22 Ağustos’ta İsviçre-Türkiye turuna çıktı. Jeffrey'ye Suriye Özel Elçisi Joel Rayburn de eşlik ediyor.

Jeffrey, Suriye’de yeni bir anayasa sürecine ilişkin temaslarda bulunmak üzere 22 Ağustos’ta İsviçre’ye geçti. Suriye Anayasa Komitesi’nin üçüncü tur toplantıları 24 Ağustos’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde başladı.

Komite toplantıları ise Kovid-19 engeline takıldı. Anayasa Komitesi'nin 45 kişilik yazım ekibinde yer alan 4 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Komite üyeleriyle görüşmeler yapan Jeffrey, düzenleyeceği basın toplantısını Kovid-19 haberlerinin ardından iptal etti.

Jeffrey, Cenevre’de muhalif grupların yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile de görüşecek.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey’nin İsviçre’den sonraki durağı ise Türkiye olacak. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Jeffrey 26 Ağustos’ta İstanbul’da olacak. İstanbul’da Suriyeli sözde muhalif gruplar ve Suriyeli sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşerek Suriye’deki son durumu değerlendirecek.

Jeffrey, 27-28 Ağustos tarihlerinde ise Ankara’ya geçecek. Jeffrey’nin Başkentte üst düzey Türk yetkililerle görüşecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile de görüşebileceği belirtiliyor.

Görüşmelerde IŞİD ile mücadele, Suriye ve bölgedeki ikili işbirliği konuları ele alınacak. Ankara’nın ABD’nin PKK/PYD’ye verdiği desteği bir kez daha gündeme getirmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

# abd # suriye # James Jeffrey