Kenan Evren toprağa verildi

12 Eylül askeri darbesinin mimarı ve 7’inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenaze töreni protestolara sahne oldu. Cenaze namazını kıldıran imam, Evren için helallik isterken ortalık bir anda karıştı. İki kadın "haram olsun" diye bağırdı. Korumalar harekete geçti ve arbede yaşandı. Hükümet ve muhalefetten katılımın olmadığı törene sivil katılım da oldukça azdı.

Kenan Evren toprağa verildi

17’nci Genelkurmay Başkanı 7’inci Cumhurbaşkanı 12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren’in naaşı Ankara’da toprağa verildi.

Evren için ilk tören GATA’da yapıldı.

Ardından Genelkurmay Başkanlığı’nda bir tören düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in raporlu olması nedeniyle, vekâleten yerine geçen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar törene katıldı.

Törene, sivil katılım az olurken iktidar ve muhalefetten de katılım olmadı.

Cenazeye, Genelkurmay Komuta kademisi, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çevik Bir, eski bakanlardan İsmet Sezgin ile Mehmet Ağar, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Nihat Özdemir ile Afganistan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri katıldı.

Cenaze namazını kıldıran imam, Kenan Evren için helallik isterken ortalık bir anda karıştı. İmam helallik istedi…

İki kadın arka taraftan “haram olsun” diye haykırdı.

Polisler bir anda harekete geçti. Kısa bir süre arbede yaşandı.

Protestoyu yapan 1Yılma Durak'ın eşi Lamia Durak'tı.

Kadınları uzaklaştırmaya çalışan polislerin basına da tepkisi sert oldu. Bir polis, kadın muhabire tehditler yağdırdı. Diğer polis de kameramanların üzerine yürüdü.

Lamia Durak gözaltına alınırken adının Osman Çelit olduğu öğrenilen bir protestocu da polisler tarafından yaka paça getirilerek polis aracına bindirildi.

Olaylar esnasında basına zor anlar yaşatan polisler Ulusal Kanal Kameramanı Uğur Marangoz’u da görevini yaparken ittirdi. Yere düşüp kafasını cenaze aracına çarpan Marangoz, kısa bir süre baygınlık geçirdi. Kameramanımız o anları anlattı.

Bütün bu yaşananların ardından Evren’in naaşı Devlet Mezarlığı’na defnedildi.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

# toprağa verildi # kenan evren