ABD ve Fransa'dan PKK/YPG'ye 'obüs'lü destek

ABD öncülüğündeki sözde 'IŞİD Karşıtı Koalisyon', Fransız askerlerinin, Suriye'nin Daşişa kasabasında PKK/YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG ile iş birliği içinde olduğunu fotograflarla duyurdu.

ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir savaş uçağı Suriye ordusuna ait bir askeri mevziyi bombaladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, bir koalisyon uçağının Suriye'nin Deyri - Zor bölgesindeki El Bukemal kentinde Suriye ordusu mevzilerini bombaladığını duyurdu.

Birden çok Suriye askerinin öldüğü, bazı askerlerin de saldırı sonucu yaralandığı kaydedildi. El Bukemal kenti, Suriye'nin Irak sınır bölgesinde yer alıyor.

Öte yandan Amerika, Suriye'deki işgalini derinleştiriyor. Bu kez Amerika'nın mühimmat sağladığı terör örgütü PKK/YPG ile Fransız özel kuvvetleri operasyon yaptı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun resmi Twitter hesabı, Fransız askerlerinin Suriye'de Işid'e karşı saldırı yaptıkları bir anın fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafın altında, Fransız askerlerinin de destek verdiği operasyonda Daşişa beldesi içinde ve civarındaki hedeflerin vurulduğu belirtildi.

Böylelikle Koalisyon, Fransız özel kuvvetlerinin, Suriye'de PKK/YPG'nın ana omurgasını oluşturduğu SDG ile yan yana savaştığını itiraf etmiş oldu.

Koalisyon sözcüsü Brett McGurk de Twitter hesabından yaptığı açıklamada , son 4 yıldır ilk kez bu noktaya gelindiğini ve terör örgütü PKK/YPG unsurlarının ana omurgasını oluşturduğu SDG güçlerinin bu ilerlemeyi sağladığını savundu.

ulusal.com.tr

# abd # ışid # sdg # fransa