Mahruki: 'Zenciler giremez' gibi bir bakış açısı'

Mahruki: 'Zenciler giremez' gibi bir bakış açısı'

CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı olarak gösterilmek istenen ancak İşçi Partili olduğu iddiasıyla adaylığı geri çekilen AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, gündeminde böyle bir konu olmadığını belirtti. Mahruki, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'dan telefon aldığını ve kendisine CHP'den Kadıköy Belediye Başkan adayı olma teklifi geldiğini anlattı. Teklifi reddettiğini vurgulayan Mahruki "Bunun üzerine Umut Oran tarafından ikinci kez arandım. Oran bana 'Bunu ister rica, ister talimat olarak kabul edin. Bu bir görev' dedi. Ben de görev olduğu için kabul ettim” diye konuştu.

İşçi Partisi üyesi olmadığını ifade eden Mahruki "Neticede İşçi Partili olsam ne fark eder? Sonuçta bu 'Zenciler giremez' gibi bir bakış açısı. Ankara'da MHP'li birini Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermişken, kendi partisinin içinden DYP'den DSP'den MHP'den bir sürü insanı zamanında partiye alabilmişken şu noktada böyle saçma sapan bir karar alınması çok garip” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde CHP'nin Kadıköy Belediyesi'ni almasına kesin gözüyle bakıldığını vurgulayan Mahruki şöyle devam etti: "Yüzde yüz kazanılacak bir belediye. Buradan aday gösterilmek demek yarın sabah belediye başkanısın demek. Demek ki kendisine yer kapmak isteyen, Kadıköy'ü başka kimseye bırakmak istemeyen birileri var.”

'İP ile ilişkim Lozan'da başladı'

Nasuh Mahruki yaptığı yazılı açıklamada ise İşçi Partisi'yle (İP) bağının soykırım yalanına karşı mücadele vermek olduğunu söyledi. Mahruki şunları kaydetti: "İşçi Partisi'nin Doğu Perinçek öncülüğünde düzenlediği, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş'ın da yer aldığı, herkesin kendi masraflarını karşılayarak katıldığı ve Lozan'a, 300 aydınla çıkarma yaparak Ermeni Soykırımı Yalanları'na karşı yapılması gereken en doğru hamleyi hep birlikte yaptığımız, "Ermeni Soykırımı uluslararası Emperyalist bir yalandır" sözünü hep birlikte İsviçre'de haykırarak, bu suçu işlediğimiz süreçle başladı İşçi Partisi'yle ilişkim.

'Güzel ve yiğit insanları tanıdım'

Mahruki, Güneydoğu'da İşçi Partisi'nin görüşleriyle, kendi görüşlerinin örtüştüğünü de belirterek, şöyle devam etti: "Kıbrıs'taki egemenlik haklarımızdan en küçük bir taviz verilmemesi konusundaki düşüncelerim de, Güneydoğu'nun PKK'ya ve kimseye terk edilemeyeceği konusundaki düşüncelerim de İşçi Partisi'nin düşünceleri ve eylemleriyle örtüştüğü için bu iki konuda da onlarla birlikte hareket ettim. Tabii artık bu kadar zaman ve birlikte mücadele içinde, içlerinde bir dolu güzel ve yiğit insanı tanıdığımı ve çeşitli seviyelerde dostluk ilişkilerimiz olduğunu da eklemeliyim."

Yeşim Çataltaş

Aydınlık

# chp # işçi partisi # akut # nasuh mahruki