Bakan Koca'dan ABD'nin ilaç tehdidine sert tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'yi ilaç borçları üzerinden tehdit eden ABD Büyükelçisi David Satterfield'a tepki gösterdi. ABD'li elçisinin “manipülasyon” yaptığını vurgulayan Koca, ilaç şirketlerine ödemelerin takvime bağlandığını söyledi. Satterfield'a bir tepki de Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak'tan geldi. Çolak, Amerikalı elçinin sözlerinin postmodern bir ilaç darbesi olduğunu belirtti.

Bakan Koca'dan ABD'nin ilaç tehdidine sert tepki

TürkiyeABD’nin ilaç tehdidine sessiz kalmadı. Sağlık Bakanı konuştu. ABD'li elçinin "manipülasyon” yaptığını söyledi. Eczacılar da tehdidi "postmodern ilaç darbesi" olarak yorumladı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield Türkiye’nin 2,3 milyar dolarlık ilaç borcunu ödememesi halinde bir takım sonuçları olacağını ifade etmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin gazeteci Muharrem Sarıkaya’ya konuştu.

Satterfield’e bir diğer tepki de Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak’tan geldi. Dünya Eczacılar Günü’nde basın açıklaması düzenleyen Çolak, Amerika'nın tehditlerine karşı yerli ilaç üretimine vurgu yaptı.

İlaçlara ilişkin diğer önemli gelişme ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı ev sahipliğinde SGK ve Türk Eczacıları Birliği arasında protokol imzalanması oldu. Protokolde 76 ana 110 ise alt olmak üzere toplam 186 madde yer aldı.

İmza töreninde konuşan Erdoğan Çolak ise İlaç Fiyat Kararnamesi’nde değişiklik yapılması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # fahrettin koca # David Satterfield