Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş e-posta yazışmalarının silindiği ortaya çıktı

Rusya'nın Ankara Büyükelçi Andrey Karlov suikastı ile ilgili önemli bir bilgi gün yüzüne çıkarıldı. Katil polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın elektronik posta adresindeki yazışmaların cinayetten yaklaşık 2 buçuk saat sonra silindiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı e-postların kim ya da kimler tarafından silindiğini araştırıyor.

Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş e-posta yazışmalarının silindiği ortaya çıktı

Rus Büyükelçisinin katilinin elektronik posta yazışmalarını cinayetten 2 buçuk saat sonra kim sildi?

Soğukkanlı bir şekilde geldi, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un arkasına koruma gibi durdu ve arkasında da suikasti gerçekleştirdi.

Karlov’un katili Mevlüt Mert Altıntaş ile ilgili çok çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Karlov cinayetinden yaklaşık 2 buçuk saat sonra, suikastçi polis memuru Altıntaş’ın kullandığı elektronik posta yazışmalarının silindiği ortaya çıktı.

Yazışmaların silindiğini tespit eden Savcılık, Google şirketine yazı yazarak silinen e-postların dökümünün gönderilmesini istedi.

Savcılık yetkilileri, çıkan çatışmada Altıntaş’ın hayatını kaybetmesine rağmen mail’lerin silinmesini, 'suikastta yalnız olmadığının en güçlü kanıtı' olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Altıntaş’la bağlantılı ve FETÖ üyesi gerekçesiyle 4 polis memurunun da gözaltına alındığı da ortaya çıktı. Şüphelilerin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları ve FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # rusya # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # büyükelçi # Andrey Karlov # mevlüt mert altıntaş # suikast