Din istismarcısı terör örgütlerine operasyon

Ülke genelinde dini istismar eden terör örgütlerine yönelik geniş kapsamlı bir operasyon yapıldı. 33 ilde yapılan operasyonlarda 106'sı Türk, 161'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 267 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda tüfek, tabanca ve patlayıcı yapımında kullanılan maddeler bulundu.

Din istismarcısı terör örgütlerine operasyon

Türkiye'nin terörle mücadelesi her alanda devam ediyor. Son operasyon dini istismar eden terör örgütlerine yönelik yapıldı.

Operasyonlar, dini istismar eden terör örgütlerine müzahir şahısların yılbaşında eylem yapabilmek ihtimaline karşı 20 ila 31 Aralık tarihleri arasında icra edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyon 33 ilde yapıldı. 106'sı Türk, 161'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 267 şahıs gözaltına alındı.

Ayrıca çatışma bölgeleri ile bağlantılı yabancı terörist savaşçılara yönelik operasyonlarda 69 kişi yakalandı. Söz konusu şahıslar, gerekli idari işlemlerin yapılabilmesi amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlükleri'ne teslim edildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonlarda ele geçirilen malzemeler kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre, 3'er adet tüfek ve tabanca, 776 adet fişek ve yaklaşık 2 kilogram amonyum nitrat olduğu değerlendirilen patlayıcı yapımında kullanılan madde ele geçirildi. Aramalarda çok sayıda dijital ve örgütsel doküman bulundu.

# operasyon # emniyet # istismar