Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nda patlama: İkisi Rus askeri 13 kişi hayatını kaybetti

Afganistan'da tahliyelerin devam ettiği Kabil Havalimanı yakınlarında 2 farklı noktada bombalı terör saldırısı yapıldı. Saldırı ile ilgili Taliban'dan yapılan açıklamada bir intihar bombacısının kendini patlatması sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı da patlama ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Türk askerlerinin bulunduğu birlikte herhangi bir hasar ve zayiatın olmadığı kaydedildi.

Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nda patlama: İkisi Rus askeri 13 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin yaptığı DEAŞ uyarısı sonrası Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai havalimanı yakınlarında terör saldırısı yaşandı.

Saldırı sonrası Taliban sözcüsünün yaptığı açıklamada, bir intihar bombacısının kendini patlatması sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ölenler arasında çocukların da olduğu kaydedildi.

Pentagon'dan yapılan açıklamada ise saldırıda 3 ABD askerinin yaralandığı bilgisi verildi.

Pentagon Sözcüsü Kirby, ''Kabil Havalimanı'nın dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda kayıplar belirsiz. Elimizden geldiğince ek ayrıntılar sağlayacağız'' açıklaması yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada ise 2 Rus askerinin hayatını kaybettiği, en az 15 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Afganistan'daki terör saldırısı ile ilgili bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Saldırının 2 farklı noktaya olduğu belirtildi. Türk askerlerinin bulunduğu birlikte herhangi bir hasar ve zayiatın olmadığı ifade edildi.

# abd # amerika # patlama # deaş # terör # yaralı # Afganistan # asker # rusya dışişleri bakanlığı # rus # kabil # hamid karzai # Rus askeri