Konteyner kente depremzedeler yerleşti

Ege Denizi’ndeki 6.9’luk depremin ardından İzmir’deki depremzedeler geçici konaklama merkezi olan konteyner kentlere yerleşmeye başladı. Ulusal Kanal ekibi de ilk günkü atmosferi takip etti ve evleri inceledi.

Konteyner kente depremzedeler yerleşti

Haber: Samet Can Kocagür- Kamera: Özgür Doğu Saymaz

500 adet konteynerin bulunduğu geçici konaklama merkezine öncelikli olarak evleri yıkılan ve ağır hasar alanlar yerleştiriliyor.

Kurulan geçici konaklama merkezinde depremzedeleri ziyaret eden AFAD Başkanı Doktor Mehmet Güllüoğlu ve İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederek depremzedelerin yanlarında olduklarını vurguladı.

21 metre kareden oluşan konteynerler 2 oda ve 1 banyoyu barındırıyor. Konteynırların içerisine konulan ısıtıcılar ve battaniyelerle vatandaşların kışı daha iyi koşullarda geçirmesi amaçlanırken 1 aylık yiyecek ihtiyaçları da Türk Kızılayı tarafından hazırlandı. Konteynırların çatılarına kurulan güneş enerjisi sistemi ile de vatandaşlar sıcak suya da ulaşabilecek.

Konteyner kentte çocuklar da unutulmadı. Kent içerisine oyun parkları yapılırken öğrenciler için de mobil EBA destek araçları hazırlandı.

İlk gün 28 aile konteyner evlere yerleşti. Depremzedeler Geçici barınma merkezinde 1 yıl kalacak. Yurttaşlar daha sonra devletin tahsis edeceği, depreme dayanıklı yeni evlerine yerleşecek.

ulusal.com.tr

# izmir # AFAD # depremzede # konteyner