Saray'a silahla koruma kalkanı

AK Saray'a şimdide ağır silahlarla koruma kalkanı oluşturulacak. Saray olası bir hava saldırısına karşı tank görüntüsü verilen zırhlı bir silahla korunacak. "Korkut" adı verilen silah Dost düşman ayrımı yapabiliyor. Dakikada bin 100 mermi atabiliyor.

Saray'a silahla koruma kalkanı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı bu kez olağanüstü koruma önlemleri ile gündeme geldi. 50 milyon liraya 3 bin kamera ile donatılan, 1500 kişinin koruduğu AK Saray’a, şimdi de ağır silahla koruma geliyor.

Saray'a savaş uçağı ve helikopter saldırılarına karşı özel olarak geliştirilen ve ‘’Korkut’’ adı verilen ağır silah yerleştiriliyor. ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken silah için görüşmelerin başladığını açıkladı.

Eken,‘’Korkut’’ adlı silahın havadan ve yerden atılan füze saldırılarını, mermi şemsiyesi ile durdurduğunu açıkladı.

Korkut’un üzerinde MKE yapımı iki adet 35 milimlik top bulunuyor. Hareket halinde de atış yapabilen Korkut, iki ayrı mermi besleme sistemi kullanarak, atış yapıbiliyor. Otomatik mühimmat besleme sistemi de olan Korkut, dakikada bin 100 atış yapabiliyor.

Tank benzeri iki ayrı zırhlı muhabere aracından oluşan Korkut, çevreye olumsuz görüntü vermemesi için Saray’a kamufle edilerek yerleştirilecek.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # ak saray # korkut