İsmail Ok'tan Akşener'e zor soru

“HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum” diyen İyi Parti lideri Meral Akşener’e, eski dava arkadaşından kritik bir soru geldi. Partiden İstifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok Akşener'e, “Peki HDP’nin CHP ile ittifakından rahatsız olmuyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Ok, Akşener ile İyi Parti Başkanlık Divanı toplantısında yaşanan çarpıcı bir diyalogu da açıkladı.

İsmail Ok'tan Akşener'e zor soru

Eski dava arkadaşı Akşener’e CHP-HDP ittifakını sordu.

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Millet İttifakı bileşenlerinden CHP’nin HDP ile ittifakından rahatsızlık duymuş ve istifa etmişti. Ok, istifa gerekçesine Soros vakıflarında görev yapmış kişilere partide kritik görevler verilmesini de ekleyerek eleştirdi.

İsmail Ok’tan, İyi Parti lideri Meral Akşener’in “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum” sözlerinin ardından yeni açıklama geldi. Ok, bu sözlerden memnuniyet duyduğunu belirtti. Ancak, Akşener’e, “Peki, HDP-CHP ittifakından rahatsız olmuyor musunuz” sorusunu yöneltti.

Eski partili Ok, İyi Parti Başkanlık Divanı toplantısında Akşener ile arasında geçen dikkat çekici bir konuşmayı da açıkladı.

“BU BİRLİKTELİK KABUL EDİLEMEZ”

İsmail Ok, "İstifa etmeden önce katıldığım son toplantıda Sayın Akşener’e, İyi Parti ve CHP ittifakının gidişatını sordum. Çünkü CHP ve HDP işbirliği hem şahsım hem de Türk Milliyetçileri açısından rahatsızlık vericiydi. Nitekim İyi Parti'den istifa edişimden tam 1 hafta sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan CHP'ye seslenerek ‘Çekingenliği bırakın, ittifakı artık açıklayalım’ sözleri tüm gerçekleri ortaya dökmüştür. Sayın Akşener'e toplantıda ‘Bu birliktelik kabul edilemez ve devam ettirilemez’ şeklinde katılımcıların huzurunda görüşümü ifade ettim ve şu soruyu sordum. Başkanlık Divanında bu konu görüşüldü mü ve partinin bu konuda resmi görüşü nedir?" diye sordu.

İsmail Ok, bu sorusuna Akşener’in verdiği yanıtı da paylaştı.

“HDP-CHP İTTİFAKINDAN RAHATSIZ MISINIZ?”

Ok, "Sayın Akşener’in CHP ve HDP işbirliğinden en ufak rahatsızlık duyduğunu ifade eden bir beyanı olmadığı gibi, tam tersine bu konuda şahsımı yaralayıcı ithamlarla sözlerini bitirmiştir. Bu kadar kısa zamanda Sayın Akşener’in bu değişimi şahsımı son derece mutlu ettiğini ifade etmek isterim. Ancak bazı soruları yeniden sormak hasıl olmuştur. HDP'yi PKK'nın yanına koyuyorsunuz. Peki PKK'nın yanına koyduğunuz HDP'nin CHP ile ittifakından hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Soruları doğru, cevapları net vermek lazım." dedi.

ulusal.com.tr

# pkk # hdp # İyi Parti # meral akşener # ismail ok