ABD Strateji Komutanlığı Başkanı Amiral Richard: ''Çin ve Rusya ile nükleer savaş mümkün''

ABD'den Rusya ve Çin'i hedef alan üstü kapalı bir nükleer savaş tehdidi geldi. ABD Stratejik Komutanlığı Başkanı Amiral Charles Richard Rusya ve Çin ile nükleer savaşın gerçek bir olasılık olduğunu söyledi. Rusya ve Çin'in dış politikada saldırgan bir tutum izlediklerini savunan Richard, ABD'nin bu ülkelerle daha aktif bir rekabet yürütmesi gerektiğini söyledi.

ABD Strateji Komutanlığı Başkanı Amiral Richard: ''Çin ve Rusya ile nükleer savaş mümkün''

Amerikan Deniz Enstitüsü için bir makale kaleme alan Richard, Rusya ve Çin ile bir nükleer savaşın gerçek bir olasılık olduğunu yazdı.

''ABD, Rusya ve Çin ile nükleer savaşa girebilir'' ifadelerini kullanan Richard, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından beri Pentagon'un Rusya ile doğrudan bir askeri çatışma ihtimalini değerlendirmesi gerekmediğini, ancak artık durumun değiştiğini belirtti. Çin ve Rusya'yı hedef alan üstü kapalı bir nükleer savaş tehdidinde bulundu:

''Geleneksel silahların kullanımıyla bir yenilgi olması durumunda rejim veya devlete yönelik bir tehdit algılanırsa, Rusya ve Çin ile bölgesel bir krizin hızla nükleer silahların kullanıldığı bir savaşa dönüşmesi gerçek bir ihtimal''

Richard, yazısında, Rusya ve Çin'in, Soğuk Savaş'ın zirvesinden beri görülmemiş yöntemlerle saldırgan bir politika izlemeye başladığını öne sürdü. Washington'ın da bu ülkelere karşı daha aktif bir rekabet yürütmesi gerektiğini savundu.

Amerikalı Amiral ayrıca, Rusya ve Çin'in stratejik imkanlarında da çarpıcı bir artış olduğuna, Moskova'nın yeni silahlar geliştirdiğine dikkat çekti.

# rusya # amerika # çin # Amerikan # Nükleer savaş