Provokatör grubun cemaatle bağlantısı ortaya çıktı

MİT'le bağlantıları tespit edilince İşçi Partisi'nden atılan Türk Solu grubunun Fethullah Gülen'le de bağlantısı belirlendi. Kürt düşmanı yayınlarıyla Provavakasyon peşinde koşan Türk Solu grubunun Gülen cemaatiyle Skype (sıkayp) üzerinden bağlantı kurduğu ortaya çıktı. Türk solu, CHP Erzurum teşkilatıyla Ocak ayında ortak etkinlik düzenlemişti.

Provokatör grubun cemaatle bağlantısı ortaya çıktı

Bir provakasyon örgütü olan Türk solu grubunun Emniyet içindeki Gülen cematiine bağlı polis şefleriyle internet üzerinden bağlantı kurduğu ortaya çıktı. Yenişafak'ın haberine göre F- tipi yapı, Türk solu grubuyla Skype uygulmasını kullanarak yüz yüze görüşmeler yaptı. Emniyet içindeki cemaat bağlantılı polis şeflerine yönelik yürütülen soruşturmada "22 kezden fazla olmak üzere" polisler ile Türk Solu'nun iletişime geçtiği belirlendi. F-Tipi yapı ile temas kuran kişi, Türk Solu grubunun lideri Gökçe Fırat Çulhaoğlu.

Çulhaoğlu 2000 yılında MİT ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle İşçi Partisi'nden kovulmuştu. Grup her dönem Gladyo'nun provaskonlarına göre şekillendi. 2003 yılında düzenlenen "Cumhuriyet'e Saygı" yürüyüşünde, "Ordu göreve" yazılı pankart açtı. Çıkarttığı yayınlarla Kürt düşmanı tertipler için zemin yokladı.

Yakın zamanda yayınlarıyla MİT müsteşarı Hakan Fidan'a destek verdi. Son olarak Gülen cemaatinin kucağına oturan Türk solu, CHP ile de yakın ilişkiler kurdu. Türk Solu'nun gençlik yapılanması olan Genç Türk adlı oluşum CHP Erzurum teşkilatıyla geçtiğimiz Ocak ayında ortak etkinlik düzenledi.

Türk Solu dergisinin sahibi Gökçe Fırat Çulhaoğlu okuyucularına açıkça cemaatten yana tavır almalarını istedi.

Gökçe Fırat Çulhaoğlu, "ABD artık Tayyip'i istemiyor. Cemaat gördünüz Tayyip'e savaşacak cesareti gösterdi. Ve neyi gösterdi bize? Demek ki bir savcı bile pek çok şeyi başarabilirmiş." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # işçi partisi # türk solu