Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan fahiş fiyat açıklaması

Sık sık gündem olan ve vatandaşı zor duruma sokan fahiş fiyat artışları ile ilgili Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan fahiş fiyat açıklaması

Başta zincir marketler olmak üzere bir çok gıda satış noktalarında fahiş fiyat artışı görülmekte. Ürün fiyatlarının sürekli değiştiği reyonlarda vatandaş zor durumda. Konu ile ilgili Ticaret Bakanı Mehmet Muş kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Bakan Mehmet Muş, fahiş fiyat konusunda marketler için müfettiş görevlendirildiğini ve hallerde de denetimlerin sürdüğünü belirtti. Marketlere açılan soruşturma ile ilgili Rekabet Kurumunun da bir soruşturma başlattığını belirten Muş, soruşturma sürecinin daha önce başlatıldığını ve bu sürecin 10 hale yönelik denetimleri devam ettiğini söyledi.

Rekabet Kurumunun da kendi görevini yaptığını söyleyen Muş, ''Kural dışı bir şey yapıyorsa, olağan dışı bir şey yapılıyorsa müdahale edilir.'' açıklamasında bulundu.

Devam eden denetimlerde şu ana kadar rastlanan olağan dışı durum tespit edilip, edilmediğine değinen Bakan Muş, ''Bunu şöyle belirtebiliriz; Denetimler kural dışı uygulamaların önüne geçer.'' dedi. Denetimlerin caydırıcı olacağını ifade eden Muş, kurallı ticarete zorlayacağını söyledi.

Sosyal medyada gündem olan, yapılan denetimler sonrası fiyat etiketlerinin düşürüldüğünü gösteren fotoğraflar ile ilgili ''Onların bir kısmının yanlış, bir kısmının eski'' ifadelerini kullandı.

''Kamuoyuna yansıyan görüşe açılan taslak, mevcut ihtiyacı karşılar mı, sorunları giderir mi?'' sorusuna ise ''Hayır'' yanıtını verdi.

# açıklama # sosyal medya # kanun # Denetim # kanun teklifi # fiyat artışı # teklif # ticaret bakanı # Fahiş fiyat # rekabet kurumu # Ticaret Bakanı Mehmet Muş