Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün "Albatros Parkı imara açıldı" haberlerini yalanladı

İstanbul'da Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Albatros Parkı'nın imara açıldığı iddialarını sert bir dille yalanladı. Kamuoyunun kendine muhalif olan CHP Milletvekili ve Meclis üyeleri tarafından kasıtlı olarak yanıltıldığını söyleyen Akgün, meselenin siyasi olduğunu belirtti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Albatros parkının imara açılması ile ilgili haberleri yalanladı.

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin talebiyle yapılan imar değişikliği teklifi, geçen hafta AKP ve CHP'li Meclis üyelerinin oyları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Ancak oylamaya katılan 3 CHP'li Meclis Üyesi, Albatros parkının ranta açılacağını belirterek olumsuz oy kullandı.

Meclis'te görüşülen raporun imar değişikliği değil, imar düzenlemesi olduğunu söyleyen Akgün, haberlerin gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

Akgün, haberlere konu olan arazinin belediye mülkiyetinde ve daha önceden imarlı olduğunu belirterek, kamuoyunun yanıltığını söyledi.

Projeye mualif olanların kasıtlı olarak kendini hedef aldığını kaydeden Akgün, projenin Büyükçekmeceye büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.

Yapılacak projeyle bölgenin ranta açılacağını söyleyen bazı mahalle sakinleri ise parkın yeşil alan olarak kalmasını talep ediyor.

İBB Meclisi'nden geçen hafta geçen rapora göre, 30 bin metrekarelik yeşil alanın yüzde 60'ına konut ve ticaret alanı, yüzde 40'lık alanına ise otel yapılması planlanıyor.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # imar # büyükçekmece # Gökhan Çelik # albatros # hasan akgün