Malezya'da ise köpekten insana geçebilen virüs türü tespit edildi

Hindistan'da Kovid-19 alarmı sürüyor. Ülkede yoğun bakımlar yetersiz kalınca otobüsler yoğun bakım yapıldı. Malezya'da ise köpekten insana geçebilen ve zatürreye sebep olan yeni bir virüs türü tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü'nden de "Kovid-19 kaynaklı küresel ölüm sayısı teyit edilenden 2 ila 3 kat fazla olabilir" açıklaması geldi.

Malezya'da ise köpekten insana geçebilen virüs türü tespit edildi

Salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan Kovid-19 ile mücadele etmeye çalışıyor. Ancak vaka sayıları nedeniyle yoğun bakımlar yetersiz kaldı.

Ülkede yoğun bakımlar yetersiz kalınca otobüsler yoğun bakıma çevirildi. Son 24 saatte 3 bin 500'ü aşkın kişi hayatını kaybetti.

Uzmanlar, gerçek vaka ve ölü sayısının, belirtilenden çok daha yüksek olabileceği uyarısını yapıyor. Ayrıca toplu aşılama için çalışma başlatıldı.

Malezya'da ise köpekten insana geçebilen ve zatürreye sebep olan yeni bir koronavirüs türü tespit edildi.

Bu virüsün insandan insana bulaşıcılığı onaylanırsa, şimdiye kadar keşfedilen ve insanda hastalığa neden olan 8'inci koronavirüs olacağı açıklandı.

Ölüm sayılarına ilişkin Dünya Sağlık Örgütü'nden bir uyarı yapıldı. Kovid-19 kaynaklı küresel ölüm sayısı teyit edilenden 2 ila 3 kat fazla olabileceği belirtildi.

6 ile 8 milyon arası insanın Kovid-19 nedeniyle ölmüş olabileceğini ifade edilirken salgının hala yükselişte olduğu vurgulandı.

# dünya sağlık örgütü # Kovid19 # malezya # Küresel # yeni viirüs