Star gazetesi fena yakalandı

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda ayakkabı kutularında ortaya çıkan paraları aklamaya çalışan Star gazetesi fena yakalandı. O paralarla Makedonya'da üniversite yapıldığını savunan gazete, üniversiteye ait olduğu iddia edilen fotoğraf yayımladı. Ancak fotoğraftaki bina bir üniverisiteye ait değil, Üsküp'teki bir tiyatro binasına aitti.

Star gazetesi fena yakalandı

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ayakkabı kutularında bulunan 4.5 milyon dolar bir kez daha gündeme oturdu. Bu kez paraları gündeme getiren Star gazetesinin haberi oldu.

Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde 4.5 milyon dolar bulunmuş, Aslan paraları, "Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bir üniversite inşaa etmek için kullanılacak" diyerek savunmuştu. Hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesi iddia edilen üniversiteyi manşetine taşıdı. Haberde, o paralarla Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te uluslararası bir üniversite inşaa edildiği belirtilerek, üniversite binasının fotoğrafı yayımlandı.

Ancak, gazetenin haberi çok geçmeden yalanlandı. Birinci sayfada ve internet sitesinde kullanılan fotoğrafın, üniversite kampüsüne değil, Üsküp’teki bir tiyatro binasına ait olduğu anlaşıldı.

Haberde imzası bulunan Kemal Gümüş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, fotoğrafın sehven kullanıldığını savundu. Gümüş ayrıca, üniversite inşaatına ait olduğunu iddia ettiği bir başka fotoğraf paylaştı.

# Star gazetesi # ayakkabı kutuları