Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adli Yıl Açılışı mesajı

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapıldığı için tartışma konusu olan Adli Yıl Açılış Töreni, bu yıl yeniden Yargıtay Konferans Salonu’nda yapılacak. Yargıtay üyeleri Anıtkabir’i ziyaret edecek. Aynı günün akşamı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açılış kokteyli verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adli Yıl Açılışı mesajı

2016 yılında ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ve eleştiri konusu olan adli yıl açılışı, bu yıl Yargıtay’da yapılacak.

Yargıtay’ın her yıl 1 Eylül’de düzenlediği adli yıl açılış törenlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın konuşma yapması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metni Feyzioğlu arasında 2014’te yaşanan tartışmanın ardından kaldırılmıştı.

Adli yıl açılış töreni geçen yıl ilk kez Yargıtay dışında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşmişti.

Alınan kararla 2017-2018 Adli Yıl Açılış töreni bir yıl aradan sonra yeniden eskiden olduğu gibi Yargıtay Ana Bina Konferans Salonu’nda yapılacak.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle 5 Eylül’de yapılacak tören, sunuş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak.

Devlet Opera Korosu dinletisinin ardından Yargıtay kurumsal tanıtım filmi izlenecek. Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in 2017-2018 adli yıl açış konuşmasıyla birlikte tören sona erecek.

Yargıtay Başkanı Cirit ve beraberindeki Yargıtay üyeleri saat 14.30’da Anıtkabir’i ziyaret ederek çelenk koyacak. Akşam saat 20.00’de ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde havuzlu bahçede adli yıl açılış kokteyli verilecek.

Adli yıl açılışı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir mesaj yayınladı. Hukuk devleti için yargı bağımsızlığının şart olduğunu söyleyen Erdoğan, yargıyı teslim almaya çalışan gruplara karşı müteyakkız olmalıyız diye konuştu.

"YARGI BAĞIMSIZ OLMALI: Hukuk devletinin yaşatılabilmesi için, yargının her türlü taassuptan, gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalması, tarafsızlığını koruması şarttır. 15 Temmuz darbe girişimiyle hain planları ortaya çıkan ihanet çetesinin en çok hedef aldığı kurumların başında yargı gelmektedir. Bu ihanet çetesine karşı verilen mücadele sırasında karşılaştığımız hadiseler, yargıyı teslim almaya çalışan gruplara karşı müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine cesaretle gitmemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Başta hâkim ve savcılarımız olmak üzere, tüm yargı mensuplarının bu konuda ortaya koyacakları öncülük büyük önem taşımaktadır.”

Erdoğan, mesajının sonunda yeni adli yılın ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi, yargı mensuplarına başarı dileklerini iletti.

ulusal.com.tr

# erdoğan # adli yıl