TSK'da Skorksy kullanmış olan emekli asker Mehmet Akif Güngören, Tunceli kazasını değerlendirdi

Tunceli'de içinde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın bulunduğu helikopter düştü. Kaza sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Skorksy tipi helikopter kullanmış olan emekli asker Mehmet Akif Güngören, ulusalkanal.com.tr'ye değerlendirmede bulundu.

TSK'da Skorksy kullanmış olan emekli asker Mehmet Akif Güngören, Tunceli kazasını değerlendirdi

Tunceli'de içinde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın bulunduğu helikopter düştü.

Kaza sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Skorksy tipi helikopter kullanmış olan emekli asker Mehmet Akif Güngören, ulusalkanal.com.tr'ye değerlendirmede bulundu.

Güngören şunları söyledi:

Tunceli'de düşen Skorksy tipi helikopter çok büyük bir ihtimalle meteorolojik hava koşullarından dolayı düştü. Helikopter pilotları 2 türlü uçar. İlki ve tercih edileni "Görüşlü uçuş". Burada açık hava koşullarında pilot çevreyi görerek uçar. Uçuşların büyük bir çoğunluğu bu yöntemle uçar. Bir diğer uçuş da "Aletli uçuş"tur. Burada kötü hava koşullarında, pilot kulenin yönlendirmesi ile uçar. Türkiye'de meteorolojik veriler çok sağlıklı değil. Hiçbir pilot görmeden uçmak istemez. Çok mecbur kalınmadıkça "Aletli uçuş" yapılmaz. Tunceli'deki kaza büyük ihtimalle olumsuz hava koşullarından kaynaklandı.

ulusalkanal.com.tr

# kaza # tsk # tunceli # Skorsky