G-7 liderleri İngiltere'de toplandı

İngiltere’nin ev sahipliğindeki G7 Zirvesi başladı. Zirveye bu yıl, Avustralya, Güney Kore, Güney Afrika ve Hindistan da davet edildi. Gündemde salgınla mücadele, küresel jeopolitik riskler ve iklim değişikliği gibi konular var.

G-7 liderleri İngiltere'de toplandı

Gelişmiş 7 büyük ekonominin liderleri, Kovid-19 salgınının başlamasından bu yana ilk kez bir araya geldi.

İngiltere’nin ev sahipliğindeki zirve, az sayıda basın mensubunun katılımıyla, yüksek güvenlik önlemleri altında yapılıyor.

Zirvenin gündeminde, küresel ekonomiyi sarsan salgınla mücadele, küresel jeopolitik riskler ve iklim değişikliği gibi konular yer alıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, dünyayı etkisi altına alan KOVID-19 salgınının bir an önce sona ermesi için G7 liderlerine iş birliği çağrısında bulunması bekleniyor. Ayrıca serbest ticaretin desteklenmesi, siber güvenliğin artırılması gibi başlıklar da zirve gündeminde olacak.

G7 ülkelerini, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri oluşturuyor. Zirveye, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de katılıyor.

Bu yıl Avustralya , Güney Kore, Güney Afrika ve Hindistan da konuk ülke olarak zirveye davet edildi.

G7 liderler zirvesi, 13 Haziran’da sona erecek.

# ingiltere # açıklama # hindistan # almanya # avustralya # haber # gündem # Güney Kore # japonya # Kanada # avrupa birliği # Charles Michel # italya # Amerika Birleşik Devletleri # Ursula von der Leyen # güney afrika # İklim Değişikliği # g7 ülkeleri