Finike portakalı tehdit altında

Antalya’nın Finike ilçesinde portakal ve narenciye bahçelerinin bulunduğu bölgeden geçirilmesi planlanan yeni kara yolu, tepkilere neden oldu. Duble yol, yaklaşık 25 bin ağacın kesilmesine yol açacak. Bu alternatif turizm yoluna karşı çıkan Finikeli yurttaşlar, planlamanın portakal bahçelerini koruyacak şekilde yapılmasını istiyor

Finike portakalı tehdit altında

Dünyaca ünlü coğrafi işaretli Finike Portakalıduble yol’ tehdidiyle karşı karşıya.

Antalya’nın Finike, Demre ve Kaş ilçelerini birbirine bağlayacak ve Muğla’ya kadar uzanacak olan yol projesi, portakal ve narenciye bahçelerinin bulunduğu bölgeden geçecek. Duble yol, yaklaşık 25 bin ağacın kesilmesine sebep olacak. Vatandaşlar, Finike’nin has değeri olan portakalına sahip çıkıyor.

Bölgede yolun güzergahına tepki hat safhada. Ağaçların ve doğal dokunun yok olmasının yanı sıra birde portakala özel iklimin bozulacağı endişesi hakim. Finikeli yurttaşlar, alternatif turizm yoluna karşı harekete geçti.

Sahilkent Eski Belediye Başkanı Ali Çoban, mevut yolların ihtiyacı fazlasıyla karşıladığına dikkat çekti.

Çoban, tarımsal üretimin bölge açısından önemini vurguladı.

AK Parti Finike Kurucu İlçe Başkanı, Eski İl Genel Meclisi Üyesi Bilal Turgut, kentin ticari, kültürel ve sosyal kayba uğrayacağına dikkat çekti.

Konu ile ilgili kentte imza kampanyası başlatıldı. Anket çalışmaları yapıldı. Vatandaşlar, planlamanın portakal bahçelerini koruyacak şekilde yapılmasını talep ediyor.

# ak parti # muğla # yol # Narenciye # duble yol # Finike Portakalı