6 PKK'lı karakola girmeden yakalandı

İstanbul Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne silahlı baskın hazırlığında oldukları iddia edilen 6 PKK’lı terörist yakalandı. PKK’nın gençlik yapılanmasından olduğu iddia edilen şahısların, saldırıyı PKK kamplarına yapılan hava harekatına misilleme olarak yapacakları belirtildi.

6 PKK'lı karakola girmeden yakalandı

İstanbul Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen 6 PKK'lı terörist yakalandı.

Son anda yakalanan teröristlerin PKK'ın gençlik yapılanması olan YDG-H üyesi oldukları ve Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yapılan bombalamaya misilleme olarak Karakol saldırısı yapacakları belirtildi.

Olay, İstanbul Esenyurt'ta yaşandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, grubun bulunduğu evin etrafında önlem aldı. Saldırı için akşam saatlerinde sokağa çıkan 6 şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Yakalanan şahışların bazılarının üzerinde terör örgütünün dağ kadrosunun giydiği kıyafetler görüldü. Yapılan üst aramalarında ise 1 tabanca, çok sayıda mermi, molotofkokteyli, havai fişek ve bir havai fişek rampası ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

# karakol # istanbul pkk # saldrı