İngiltere'nin S-400 rahatsızlığı

Türkiye'nin satın aldığı Rus S-400'leri İngilizleri de rahatsız etti. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, ''NATO'nun, Rusya ile ilgili bir prensibi var. Umarız Türkiye gelecekte NATO müttefikleriyle iş birliği yapar, Rusya'yla değil'' dedi.

İngiltere'nin S-400 rahatsızlığı

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Diplomasi Muhabirleri Derneği'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Chilcott, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini değerlendirdi. S-400'lerden duyduğu rahatsızlığı dile getiren İngiliz Büyükelçi Chilcott umarız Türkiye NATO müttefikleri ile iş birliği yapar Rusya ile değil ifadelerini kullandı:

- NATO'nun, Rusya'dan askeri malzeme alınması konusunda bir prensibi var. NATO müttefikleri kendi aralarında bunun yapılmaması gerektiği konusunda uzlaştı. Bu uzlaşma, İngiliz hükümetinin de bu konudaki pozisyonudur. Umarız Türkiye gelecekte NATO müttefikleriyle iş birliği yapar, Rusya'yla değil.

İngiliz Büyükelçi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin F-16 savaş uçaklarının yerini alması hedefiyle geliştirdiği TFX jetlerinin motorları için de değerlendirmelerde bulundu:

- Savunma sanayi iş birliğinde TFX savaş uçakları son derece önemli bir proje. İngiltere, savunma sektöründe Türkiye ile iş birliğini sürdürmekte kararlı. İngiliz hükümeti, Rolls-Royce'un bu projede Türk ortaklarla birlikte motorların dizayn edilmesi ve üretilmesi için çalışan şirket olmasını umuyor.

# ingiltere # türkiye # rusya # nato # s400 # İngiliz # tfx # savaş uçakları # hava savunma sistemleri # askeri malzeme