CHP ile MHP arasında söz düellosu

Ankara Barosu'na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin verdiği tepki, CHP ile MHP arasında yeni bir tartışma başlattı. "Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız’ diyen Bahçeli'ye CHP'li Özgür Özel'in Sivas katliamını hatırlatarak yanıt vermesine MHP'lilerden tepki geldi. Tartışmaya Ak Parti de katıldı.

CHP ile MHP arasında söz düellosu

Ankara Barosu'nun LGBT çıkışıyla başlayan tartışma söz düellosuna dönüştü.

Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde yer alan eşcinselliğe ilişkin sözleri üzerinden Erbaş’ı hedef almıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ankara Barosu’nu sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, "Hiç kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığı etmemeli” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Bahçeli’ye yanıt verdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bu açıklamanın ardından Özel'i, Bahçeli ve partililerden özür dilemeye davet etti. Sosyal medyadan açıklama yapan Büyükataman, Özel'in sözlerine karşılık Ülkücü hareketi gösterdi.

Büyükataman’ın açıklamalarının ardından Özgür Özel’den yanıt geldi. Özel, Büyükataman’ın sözleri için “tehdit” tanımlaması yaptı, “teslim olmayacağım” dedi.

MHP Genel Sekteri Büyükataman da Özel’in sözlerine sosyal medyadan bir kez daha yanıt verdi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya üzerinden tartışmaya katıldı. CHP’li bazı yöneticilerin Cumhurbaşkanlığı’na karşı kullandıkları ‘saray rejimi’ ifadelerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

ulusal.com.tr

# mhp # ak parti # ankara barosu