Baskın istifa getirdi

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını, İsrail hükümetinden fireyle son buldu. İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz, Başbakan Netenyahu'ya tepki göstererek görevinden istifa etti.

Baskın istifa getirdi

İsrail'in Mescid-i Aksa baskını istifa getirdi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sert bir şekilde eleştiren Çevre Bakanı Amir Peretz görevinden istifa etti.

Filistin ile barış sürecini destekleyen Peretz, istifasının öncesinde, hükümete ağır eleştiriler yöneltti. İsrailli Bakan, "Çevremizdeki her şeyin kaynayıp yandığı bir zamanda, Netenyahu aşırı sağcıların isteklerine esir oldu. Politikalarını bu şekil devam ettiren hükümetin bir parçası olmayacağım" dedi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları istifa haberinin ardından yine sürdü. İsrail askerleri, Gazze açıklarında avlanan Filistinli balıkçılara ateş açtı; olayda 2 kişi yaralandı, 4 balıkçı ise kayıp.

İsrail askerleri Gush Etzion yerleşim bölgesinde üç yerleşimciyi bıçakladığı iddia edilen bir Filistinli gence silahla ateş açarak öldürdü.

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına bir tepki de Türkiye'den geldi. Burdur'da konuşan Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İsrail'e seslendi, "Eğer oradan hemen çıkmazsanız postalınızı elinize veririz, koşa koşa arkanızdan bakarız" dedi.

Bozkır'ın sözleri sosyal medyada alay konusu oldu. "Tutmayın küçük enişteyi" yorumları yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

# Kudüs # istifa etti # İsrail askerleri Mescid-i Aksa