Türkiye'nin üreten kadınları...

Stratejik önemdeki üretime bir de kadın eli değince, işler daha da güzelleşiyor. Ege'nin bereketli topraklarında üretken kadınlar, hem ekonomiye katkıda bulunuyor hem de geliştirdikleri yöntemlerle fark yaratıyor. Muğla'da "Vali Hanım Çileği" ile kadınların yüzü güldü. İzmir'de salgın sürecinde dijital pazarı öğrenen Urlalı kadınlar, diğer kadın kooperatiflerine örnek oldu.

Türkiye'nin üreten kadınları...

Salgın günleri bir kez daha öğretti ki, üretim ve üreten baş tacı... Stratejik önemdeki üretime bir de kadın eli değince, işler daha da güzelleşiyor.

Ege'nin üretken kadınları, bereketli topraklara yetiştirdikleri ürünlerle değer katıyor. Kadın üreticiler, hem ekonomiye katkıda bulunuyor hem de geliştirdikleri yöntemlerle fark yaratıyor.

Muğla'da, "Vali Hanım Çileği" projesi kapsamında yetiştirilmeye başlanan çilekler, kadınlar için ekonomik kazanca dönüştü.

Çok sayıda kadın, 12 ay boyunca her gün bağ, bahçe ve tarlada çalışıyor. Yılın yaklaşık 9 ayı ürün veren çileğin hasadı yapılıyor.

Günün ilk ışıklarında çilek bahçesinin yolunu tutan kadınlar, hava ısınmadan hasat ettikleri çilekleri tüketiciye taze ve organik olarak sunuyor.

İzmir'in Urla ilçesinde de kadın kooperatifleri salgın sürecinde dijital pazarı öğrendi. Bölgeleri için fark yarattılar.

Üreticinin sakız enginarı salgın nedeniyle tarlada kaldı. Urlalı kadınların bu duruma gönlü razı olmadı. Harekete geçtiler. Bin bir emekle üretilen enginarları, yurttaşların sağlığı için sofralara ulaştırdılar.

Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine üye 182 kadın, 2 ayda 150 bin adet enginarı işlemeyi başardı. Taze ve konserve halinde sosyal medya üzerinden sattılar. Bu başarı üreticilerin yüzünü güldürdü. Diğer kadın kooperatiflerine de örnek oldu.

Kooperatif başkanı Sibel Uyar, kadın kooperatifleri olarak güç birliği oluşturduklarını belirtti.

ulusal.com.tr

# izmir # muğla # urla