Traktörle eylem yapan çiftçiler Beyşehir Gölü'nden su almaya devam edecek

Susuzluk ve kuraklık çiftçinin en temel sorunlarından biri... Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da kuraklık nedeniyle mahsulleri tarlada kuruyan çiftçilerin Vatan Partisi'nin de desteklediği eylemi zaferle sonuçlandı. Köylüler, bir süre daha Beyşehir Gölü'nden su almaya devam edecek.

Traktörle eylem yapan çiftçiler Beyşehir Gölü'nden su almaya devam edecek

Su mağduru olan çiftçiler yolu kapattı. Vatan Partisi köylülere destek oldu. Saatler süren eylem başarı getirdi.

Kuraklık ve yanlış su politikaları Konya'nın Karatay ilçesinde bağlı İsmil, Sakyatan, Hayıroğlu, Ovakavağı, Karakaya, Göçü ve Yarma Köylülerini mağdur etti.

Beyşehir Gölü ve Bağbaşı Barajı gibi yerlerden su alarak mahsulünü sulayan çiftçilere yaklaşık 2 aydır su verilmemeye başlandı.

Bu duruma Beyşehir Gölü'ndeki su oranının belirli bir limitin altına düşürülmemesi gerekçe olarak gösterildi.

Kuraklık nedeniyle hububattan verim alamayan çiftçiler, halihazırda tarlada bulunan pancar, ayçiçeği ve mısırını korumak istedi. Bu ürünleri için su isteyen çiftçiler, traktörleriyle Adana-Konya yolunda eylem yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren eylemde Vatan Partisi Konya il yöneticileri de köylülere destek oldu.

Saatler süren eylem sonrası köylüler ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta bir masa etrafında buluştu. Müzakereler sonrası köylülere su verileceğinin müjdesi geldi. Köylüler, 2 gün içinde su kanallarının dolmasının ardından tarlasını sulayabilecek.

Bu durumun geçici olduğunu söyleyen köylüler, sorunun önümüzdeki yıllarda da yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

# gol # türkiye # açıklama # vatan partisi # haber # gündem # destek # yol # çiftçi # kuraklık # Sorun # temel # beyşehir # tahıl ambarı # tahıl