İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan görüştü

ABD'nin Türkiye karşıtı adımlarının sürdüğü bir dönemde Ankara ile Washington arasında bir telefon görüşmesi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan arasında yapılan görüşmede ikili ilişkiler, küresel ve bölgesel konular ele alındı. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve terörden arındırılması konusu da gündeme geldi.

İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABDUlusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, savunma iş birliğinin geliştirilmesi, küresel ve bölgesel konular görüşüldü.

Afganistan'daki siyasi durum ve insani yardımlar, Belerus-Polonya sınırındaki gerginliğin çözülmesi de gündeme geldi.

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve terörden arındırılması ile Libya'daki siyasi süreç ve seçimler de ele alındı. Açıklamada, Yukarı Karabağ'da barış ve istikrarın kalıcı hale getirilmesinin, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gelişmelerin ve Doğu Akdeniz'deki konularının etraflıca değerlendirildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden Roma'daki G20 Zirvesinde ortak stratejik mekanizmanın kurulması konusunda mutabık kalmıştı. Kalın, ABD'li Sullivan ile bu mekanizmanın ayrıntısını da görüştü.

# abd # ankara # İbrahim Kalın # washington # cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın # G20 # ulusal güvenlik danışmanı # ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan