Maliye ve Gümrük Bakanlığı borçlarına taksit yapılacak

Meclis yoğun bir haftaya daha giriyor. Genel Kurul'da Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 7 üyesi için 21 aday arasından seçim yapılacak. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması için hazırlanan kanun teklifi de Genel Kurul'un gündemi arasında. Teklife göre, Maliye ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıklarının alacakları taksitlendirilerek yapılandırılacak.

Meclis'te bu haftayargıyı ve borçluları yakından ilgilendiren iki önemli düzenleme görüşülecek.

İlk olarak Meclis Genel Kurulu, yapısı değişen Hakimler ve Savcılar Kurulu için mesai yapacak.

16-17 Mayıs tarihlerinde HSK'nın 7 üyesi için 21 aday arasından seçim yapılacak. Aday listesinde, 9 Yargıtay, 3 Danıştay, 6 avukat ile 3 de akademisyen bulunuyor. Yargıtay'dan 3, Danıştay'tan 1, akademisyen ve avukatlar da 3 kişi Hakimler ve Savcılar Kurulu üyesi olabilecek.

Her bir koltuk için yapılacak oylamanın ilk turunda 367, bulunamaz ise ikinci turda 330 aranacak. Bu turda da sonuç alınamazsa kura çekimi ile üye belirlenecek.

AKP tam kadro Genel Kurul'da bulunacak, CHP ise kurulda olacak ancak oylamaya katılmayacak.

Genel Kurulun 18 Mayıs Perşembe günü gündem maddesi ise bazı alacakların yeniden yapılandırılması için kanun teklifinin görüşülmesi olacak. Teklifle, Maliye ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacakları yeniden yapılandırılıyor.

Teklife göre, yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran 2017 günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekecek. Bakanlıklara ve il özel idarelerine ile belediyelere 31 Temmuz 2017'ye, SGK'ya ise ilk taksit 31 Ağustos 2017'ye kadar ödenecek.

ulusalkanal.com.tr

# hakim # meclis # aday # seçim # savcı # yargı # hakimler ve savcılar kurulu # Üye # genel kurul # bu hafta