Meclis başkanı ve kabine yenilenecek

Meclis Başkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Kulislerde bakanlar kurulunda da değişiklik yapılıp yapılmayacağı konuşuluyor. Bakanlardan birinin Meclis Başkanlığı için aday yapılması durumunda kabinede de revizyona gidileceği iddiası dillendiriliyor. Bu arada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın meclis başkanlığını çok istediği de konuşulanlar arasında

Meclis başkanı ve kabine yenilenecek

AKP'de gözler Meclis Başkanlığı seçimlerinde. Bu seçimlere paralel olarak kabinede de revizyon gündemde.

Başkanlık için 12 Kasım'da aday başvuruları alınmaya başlanacak. 5 gün bekledikten sonra da seçime gidilecek. Kulislerde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın başkanlığı çok istediği konuşuluyor.

Kulislerde konuşulanlara göre kabineden bir ismin Meclis Başkanı olması durumunda ise bu fırsata çevrilecek ve bakanlar kurulunda değişiklik yapılacak. Mini değişiklik kapsamında ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile kadın bakanlar Fatma Betül Sayan Kaya ve Jülide Sarıeroğlu’nun kabine dışı kalacağı iddia ediliyor.

Bu arada AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis Başkanlığı için henüz bir ismi işaret etmemesi adayların çoğalmasına neden oluyor. Nabi Avcı, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Burhan Kuzu'nun aday olacağı iddia ediliyor. Mevut başkan İsmail Kahraman'ın ise görevi yeniden istediği ancak aday yapılmasının zor olduğu belirtiliyor.

Öte yandan AKP'de parti il yönetimleriyle başlayıp belediye başkanlarına sıçrayan görevden almaların devam edeceği de öne sürüldü. Trabzon, Uşak ve Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 7 ilde istifalar bekleniyor. Bunların yanı sıra İstanbul'un ilçeleri Üsküdar, Beykoz ve Tuzla başta olmak üzere bazı ilçe belediye başkanları da görevden alınacak.

Bu arada Erdoğan, istifa eden Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un bu sözlerine ilişkin ilk kez açıklama yaptı. Uğur'un kendisine tehdit geldiği an bunu yönetimle paylaşması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Açıklamasından dolayı üzgünüm." dedi.

Azerbaycan dönüşü uçakta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanları üzerinden muhalefet partilerine de mesaj verdi. Bazı belediyelerde sorunlar olduğu bilgisinin geldiğini ifade eden Erdoğan, ilgili partilerin işlem yapmasını istedi, aksi takdirde İçişleri Bakanlığının devreye girebileceğini kaydetti.

ulusal.com.tr

# AKP # meclis # kabine