Otomotiv sektörü tedirgin! ''Üretimin durması krize dönebilir''

Bursa'daki iş bırakma eylemleri otomobil üreticilerini derinden etkiledi, günlük 3 bin aracı aşan üretim kaybı sektörde tedirginlik yarattı. TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, işçilerimizi işlerinin başında görmek istiyoruz" dedi. Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler de eylemlerin devamı halinde yatırım planlarını gözden geçireceklerini" söyledi.

Otomotiv sektörü tedirgin! ''Üretimin durması krize dönebilir''

Otomotiv işçilerinin dalga dalga yayılan iş bırakma eylemleri sektörü derinden etkiledi. Halkın da desteğiyle büyük yankı uyandıran eylemler, sektör temsilcilerini tedirgin etti.

İstanbul'da düzenlenen Auto Show 2015 fuarında Renoult ve TOFAŞ yöneticilerinin ana gündemi Bursa'daki fabrikalarda üretimin durması oldu.

TOFAŞ COE'su Cengiz Eroldu, eylemlerin sendika ve işçiler arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi. Kaygılı duyduklarını belirten Eroldu, TOFAŞ işçilerinden eylemi sona erdirmelerini istedi.

FİAT Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Koordinatörü Alfredo Altavilla ise Bursa'da üretimi durduran işçilerin ürettiği yeni araç modellerini tanıttı. Bursa TOFAŞ Fabrikası'nın ve burada geliştirilen modellerin övgüyle tanıtıldığı saatlerde ise o araçları üreten işçiler eylemdeydi ve üretim bantları ise çalışmıyordu.

Üretimini durduğu bir diğer firma Renault'un da gündeminde işçi eylemleri vardı. Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler, OYAK Renault Bursa fabrikasındaki iş bırakma eylemini ciddi bir risk olarak tanımladı. Kugler, "eylemler bu şekilde devam ederse uzun vadeli yatırım planlarımızı gözden geçirebiliriz" dedi.

Fuara katılan sektör temsilcileri de üretimin durmasından kaynaklanabilecek tedarik sorunun sistemdeki çarkların dönebilmesi için önemli bir tehdit olduğunu vurguladı.

Bursa'daki üretim kaybının günlük 3 bin aracı aştığına dikkat çeken uzmanlar, yan sanayi ve yedek parça üretimleri ile kaybın daha ciddi rakamlara ulaştığını belirtti.

HABER: ÖZER SÜRMELİ KAMERA: BÜLENT ÜNAL

# tedirgin # otomotiv sektörü